

Pyszne sznycle z mięsa cielęcego. Ten delikatny smak mięsa jest naprawdę bardzo wyjątkowy. Koniecznie trzeba go spróbować. Nie potrzeba żadnych przypraw poza solą i odrobiną pieprzu. Przyprawy zniszczyłyby delikatny smak cielęciny.
Składniki:
- 2 plastry mięsa cielęcego (z udźca)
- 1 jajko
- kilka łyżek bułki tartej
- sól, pieprz czarny
- 2-3 łyżki masła klarowanego
Sposób przygotowania:
Plastry mięsa dobrze rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i niewielką ilością pieprzu.
W misce roztrzepać jajko. Plastry obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać masło. Smażyć 4-5 minut z każdej strony na złocisty kolor.

Podawać z gotowanymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw, lub innymi ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się również pieczone ziemniaczki lub frytki.