jajka faszerowane rzodkiewką
śniadanie wegetariańskie WYTRAWNIE

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

jajka faszerowane rzodkiewką
jajka faszerowane rzodkiewką

To bardzo prosta wersja faszerowanych jajek. Idealna na wielkanocne śniadanie, ale także bez okazji. Doskonałe, wiosenne śniadanie.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 rzodkiewki
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 1 lekko kopiasta łyżka majonezu
  • sól, pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, a następnie obrać. Przekroić na pół. Wyjąć żółtka.

Żółtka rozgnieść widelcem. Dodać startą na drobnych oczkach rzodkiew, majonez, oraz posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.

Powstałym farszem wypełnić puste miejsca po żółtkach. Udekorować szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *