surówka do kebaba
przetwory wegańskie WYTRAWNIE

Surówka z kapusty do kebaba

surówka do kebaba

Surówka z czerwonej kapusty do nadziewania kebaba. Naprawdę pyszna i prosta surówka. Warto przygotować ją samodzielnie i nie stosować tych gotowych. Można ją podać osobno na talerzu w wersji z frytkami, lub nadziać w środku bułkę czy rollo.

Surówka z czerwonej kapusty:

  • 1/2 główki z czerwonej kapusty
  • 2 łyżki octu spirytusowego 10%
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 czerwona papryka

Sposób przygotowania:

Kilka liści kapusty z wierzchu odrzucić. Pozostałą część drobno poszatkować. Dodać ocet, sól i cukier. Wymieszać. Odstawić na godzinę. Odlać płyn zebrany na dnie. Dodać drobno pokrojoną paprykę. Wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie cukrem.

czerwona kapusta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *