

Karmelowe, kruche ciasteczka z Toffifee. Zapach podczas pieczenia tych ciasteczek jest obłędny. A smakują równie pysznie jak pachną.
Składniki (24 ciasteczka):
- 250 g mąki pszennej tortowej
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 80 g cukru
- 150 g masła o temp. pokojowej
- 200 g czekoladek Toffifee (24 szt.)
Sposób przygotowania:
Czekoladki Toffifee posiekać.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać masło. Rozcierać palcami aż do utworzenia kruszonki.

Dodać jajko oraz posiekane czekoladki. Zagnieść ciasto.
Z masy uformować 24 podobnej wielkości kulki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę spłaszczyć.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół) ok. 18 minut. Do lekkiego zarumienienia.