wołowe talarki
dania główne WYTRAWNIE

Wołowe talarki

wołowe talarki
wołowe talarki

Mięsne kotleciki najczęściej przygotowywane są z wieprzowiny i drobiu, jednak zachęcam także do wołowiny. Wołowe talarki są pyszne! Smażone na grillowej patelni z minimalną ilością tłuszczu, a co za tym idzie i mniejszą ilością kalorii. Świetne jako mini kolteciki do hamburgera, lub bezpośrednio do obiadu, albo tak jak widać na zdjęciu do sosu pomidorowego i makaronu.

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego wołowego
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

Sposób przygotowania:

Cebulę bardzo drobno posiekać. Dodać do mięsa. Dodać także pozostałe składniki i dokładnie wyrobić masę mięsną rękoma.

Uformować małe kotleciki, a następnie je spłaszczyć.

Smażyć na rozgrzanej grillowej patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem po ok. 3 min z każdej strony.

Świetnie smakują z domowym sosem pomidorowym i kolorowym makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *