Mięsne kotleciki najczęściej przygotowywane są z wieprzowiny i drobiu, jednak zachęcam także do wołowiny. Wołowe talarki są pyszne! Smażone na grillowej patelni z minimalną ilością tłuszczu, a co za tym idzie i mniejszą ilością kalorii. Świetne jako mini kolteciki do hamburgera, lub bezpośrednio do obiadu, albo tak jak widać na zdjęciu do sosu pomidorowego i makaronu.
Składniki:
- 400 g mięsa mielonego wołowego
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 1/3 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
Sposób przygotowania:
Cebulę bardzo drobno posiekać. Dodać do mięsa. Dodać także pozostałe składniki i dokładnie wyrobić masę mięsną rękoma.
Uformować małe kotleciki, a następnie je spłaszczyć.
Smażyć na rozgrzanej grillowej patelni delikatnie posmarowanej tłuszczem po ok. 3 min z każdej strony.
Świetnie smakują z domowym sosem pomidorowym i kolorowym makaronem.