szybki omlet
śniadanie wegetariańskie WYTRAWNIE

Szybki omlet z warzywami

omlet z warzywami
omlet z warzywami

To szybka wersja omletu. Podsmażone warzywa zalane rozkłóconym jajkiem. Pyszne i sycące śniadanie na słono.

Składniki:

  • kilka pieczarek
  • 3 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz czarny

do podania grzanki z masłem + świeże kolorowe pomidorki

Sposób przygotowania:

Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry lub kostkę. Podsmażyć na maśle. Dodać paski papryki i smażyć jeszcze kilka minut, aż lekko zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek.

Jajka rozbić do miski, dodać szczyptę soli, a następnie lekko spienić rózgą kuchenną. Zalać nimi warzywa na patelni. Smażyć pod przykryciem, na niedużej mocy grzania 4-5 minut. Obrócić i jeszcze smażyć 2 minuty, również pod przykryciem.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *