wrapy z pieczonym kurczakiem
dania główne WYTRAWNIE

Tortilla z pieczonym kurczakiem

wrapy z pieczonym kurczakiem
wrapy z pieczonym kurczakiem

Wrapy to fajny pomysł na wykorzystanie pieczonych skrzydełek, pałek lub innych kawałków kurczaka, które zostały z poprzedniego dnia. Ja zawsze piekę większą ilość i później wykorzystuję do domowych kebabów i wrapów. Udało mi się też kupić fajne gotowe kieszonki z tortilli, ale wy możecie użyć klasycznych placków tortilli.

Składniki:

Sposób przygotowania:

Kawałki kurczaka oskubać z mięsa. Jeżeli są zimne to przygrzać np. w mikrofali. Można też przygrzać w piekarniku, ale wtedy całe kawałki, jeszcze przed oddzieleniem od kości.

pieczony kurczak

Ogórka i paprykę pokroić w paski. Pomidora pokroić w plastry. Sałatę porwać w rękach na mniejsze kawałki.

Placek tortilli lub gotową kieszonkę przygrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu (w mikrofali lub grillu elektrycznym). Wypełnić warzywami oraz mięsem. Polać ulubionym sosem. Zwinąć w wrapa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *