smażony oscypek
przekąski wegetariańskie WYTRAWNIE

Smażony oscypek (ser góralski)

smażony oscypek
smażony oscypek

Smażony, wędzony ser góralski możcie przygotować w domu z użyciem zwykłej patelni. Podany z konfiturą z żurawiny, oraz innymi ulubionymi dodatkami. Do smażenia najlepiej sprawdzi się klasyczna patelnia oraz łyżka neutralnego oleju.

Składniki (2 osobowa porcja):

  • 110 g wędzonego sera góralskiego typu oscypek (4 szt.)
  • 2 łyżki konfitury z żurawiny
  • 1 łyżka oleju rzepakowego lub słonecznikowego

Sposób przygotowania:

Na niedużej patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wyłożyć serki. Smażyć na średniej mocy grzania po 3-4 minuty z każdej strony. W trakcie smażenia odwrócić na drugą stronę. Serki powinny zrobić się miękkie. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Podawać z konfiturą z żurawiny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *