pasta jajeczna
pieczenie, pasztety, pasty kanapkowe śniadanie wegetariańskie Wielkanoc WYTRAWNIE

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką

pasta jajeczna z rzodkiewką
pasta jajeczna z rzodkiewką

Mając spory zapas jajek, postanowiłam zrobić pastę jajeczną. Często zapominam o tym świetnym dodatku do kanapek. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu pasta zamieni nudne kanapki w coś pysznego!

Składniki:

  • 6 jaj rozm. M
  • pęczek szczypiorku
  • 5 kulek rzodkiewki
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól,
  • pieprz czarny, najlepiej świeżo mielony

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać i pokroić w drobną kostkę.

Szczypiorek drobno pokroić. Rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę.

W misce wymieszać jajka, szczypior, rzodkiewki. Dodać majonez, musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *