
Gdy pomysłów na deser brak, a do tego chcemy przygotować coś na szybko, polecam owoce w galaretce. Można użyć świeże lub mrożone owoce i w chwilę mieć gotowy deser. Pozostaje tylko czas, aby galaretka stężała. Galaretka krystaliczna jak zwykle spełniła swoją rolę i dzięki niej deser z owocami wygląda bardzo zachęcająco.
Składniki:
ulubione owoce (np. maliny, truskawki, jeżyny)
galaretka krystaliczna
Sposób przygotowania:
Owoce włożyć do szklanego lub plastikowego pojemnika. Zalać je rozpuszczoną galaretką. Jeżeli używacie mrożonych owoców, to galaretkę rozpuścić w mniej ilości wody (w 400 ml). Galaretkę schłodzić w lodówce. Przed wyjęciem galaretki z naczynia, na moment włożyć je do ciepłej wody. Wtedy bez problemu będzie można ją wyjąć i pokroić w ładną kostkę.