świąteczne czekoladki
Boże Narodzenie desery NA SŁODKO

Świąteczne czekoladki z bakaliami

świąteczne czekoladki
świąteczne czekoladki
świąteczne ciasteczka

Fantastyczne świąteczne czekoladki z bakaliami. Takie domowe czekoladki można nadziać dowolnymi składnikami. Wyglądają pięknie i mogą stanowić prezent.

Składniki:

czekolada mleczna, ciemna, biała lub karmelowa (w zależności jaki kolor i smak chcecie uzyskać)
garść bakali (orzechy, migdały, pistacje, suszone owoce np. rodzynki lub inne ulubione)

Sposób przygotowania:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce na niedużej mocy często mieszając.

Niewielką ilość czekolady wlać do foremek, aby dno było wypełnione (można rozsmarować pędzelkiem). Następnie umieścić posiekane bakalie i dopełnić czekoladą. Uderzyć kilkakrotnie foremką, aby pozbyć się powietrza i wypełnić dokładnie przestrzenie. Można też wymieszać wykałaczką. Włożyć na kilka godzin do lodówki celem stężenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *