tartaletki z kremem
bez pieczenia desery NA SŁODKO Sylwester

Tartaletki z kremem karmelowym

karmelowe tartaletki

Deser z serii ekspresowych, gdy nie macie czasu na przygotowywanie skomplikowanych deserów. Deser skomponowany jest z gotowych produktów, które zawsze możecie mieć w domu na czarną godzinę. A gdy zajdzie potrzeba, to taki deser powstanie w zaledwie kilka minut!

Składniki:

  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • 2/3 puszki kajmaku
  • 400 ml mleka
  • 1 opakowanie kruchych, maślanych tartaletek (8 sztuk)
  • garść orzeszków ziemnych 

Sposób przygotowania:
1. Budyń ugotować w mleku. Lekko przestudzić. 
2. Do budyniu porcjami dodawać kajmak, miksując mikserem. Ilość kajmaku, należy dodać wedle waszego smaku. U mnie to było 2/3 puszki. 
3. Gotowym kremem wypełnić maślane tartaletki. Udekorować posiekanymi orzeszkami. Podawać schłodzone. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *