Kolorowa, apetyczna i przede wszystkim pyszna sałatka. Ser gołda z zielonym pesto nadaje fantastycznego smaku i wyglądu sałatce. Ten ser jest tak pyszny, że można go zjeść w każdej ilości.
Składniki (2 osobowa porcja):
- 3 jajka
- 80-100 g sera gołda z zielonym pesto
- 1/3 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1 pomidor malinowy (lub kilka sztuk koktajlowych)
- 100 g mixu sałat
- garść ziaren słonecznika i pestek dyni
Sos:
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Pokroić (każde jajko na 8 kawałków).
- Paprykę czerwoną i żółtą pokroić w cienkie paski lub kostkę. Pomidora pokroić w kostkę.
- Ser pokroić w kostkę.
- Na talerzu ułożyć sałatę wymieszaną z papryką. Ułożyć kawałki pomidora, jajka i ser.
- Majonez wymieszać z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.