sałatka z jajkiem
sałatki wegetariańskie WYTRAWNIE

Sałatka z jajkiem i serem z zielonym pesto

Kolorowa, apetyczna i przede wszystkim pyszna sałatka. Ser gołda z zielonym pesto nadaje fantastycznego smaku i wyglądu sałatce. Ten ser jest tak pyszny, że można go zjeść w każdej ilości.

Składniki (2 osobowa porcja):

  • 3 jajka
  • 80-100 g sera gołda z zielonym pesto
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 pomidor malinowy (lub kilka sztuk koktajlowych)
  • 100 g mixu sałat
  • garść ziaren słonecznika i pestek dyni

Sos:

  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Pokroić (każde jajko na 8 kawałków).
  2. Paprykę czerwoną i żółtą pokroić w cienkie paski lub kostkę. Pomidora pokroić w kostkę.
  3. Ser pokroić w kostkę.
  4. Na talerzu ułożyć sałatę wymieszaną z papryką. Ułożyć kawałki pomidora, jajka i ser.
  5. Majonez wymieszać z jogurtem. Doprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *