przekąski z ciasta francuskiego
przekąski Sylwester WYTRAWNIE

Paluchy z ciasta francuskiego z szynką serrano

paluchy z ciasta francuskiego
paluchy z ciasta francuskiego

Pyszne, mega chrupiące, paluchy z ciasta francuskiego. Świetna, podzielna przekąska. Są bardzo tak dobre, że można je jeść jedne za drugimi. Niewiele składników i powstaje pyszna przekąska.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • szynka Serrano 80 g (w kosteczkach lub plastrach)
  • 50 g startego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Rozwinąć płat ciasta francuskiego. Posypać dojrzewającą szynką (tą w plastrach drobno pokroić), oraz serem. Pociąć na ok. 1,5 cm paski, Zrolować w spiralkę.

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Dla ładniejszego koloru można posmarować roztrzepanym jajkiem z łyżką mleka.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzanie góra-dół) ok. 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *