Chrupiące bajgle z twarożkiem pełnym wiosennych warzyw. Jest to pomysł na przepyszne śniadanie. Do tego zdrowe i wegetariańskie. A kto bardzo mięsa potrzebuje, to można dodać plaster szynki.
Składniki:
- 4 bajgle
- 250 g twarogu
- ok. 100 g gęstego jogurtu naturalnego
- kilka rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- 1/2 czerwonej papryki
- sól, pieprz czarny
- opcjonalnie: szczypta suszonej bazylii, oregano lub zielonej czubrycy
do podania: świeży zielony ogórek, sałata, pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
Twaróg rozdrobnić widelcem. Dodać jogurt naturalny, drobno pokrojoną rzodkiewkę, paprykę oraz szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Dokładnie wymieszać.
Bajgla przekroić na pół. Podpiec w tosterze. Na dolnej połówce umieścić sałatę, następnie twarożek oraz warzywa. Przykryć drugą połówką.