bajgle z twarożkiem
śniadanie wegetariańskie WYTRAWNIE

Bajgle z twarożkiem i warzywami

bajgle z twarożkiem
bajgle z twarożkiem
bajgle z twarożkiem

Chrupiące bajgle z twarożkiem pełnym wiosennych warzyw. Jest to pomysł na przepyszne śniadanie. Do tego zdrowe i wegetariańskie. A kto bardzo mięsa potrzebuje, to można dodać plaster szynki.

Składniki:

  • 4 bajgle
  • 250 g twarogu
  • ok. 100 g gęstego jogurtu naturalnego
  • kilka rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • sól, pieprz czarny
  • opcjonalnie: szczypta suszonej bazylii, oregano lub zielonej czubrycy

do podania: świeży zielony ogórek, sałata, pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

Twaróg rozdrobnić widelcem. Dodać jogurt naturalny, drobno pokrojoną rzodkiewkę, paprykę oraz szczypiorek. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Dokładnie wymieszać.

Bajgla przekroić na pół. Podpiec w tosterze. Na dolnej połówce umieścić sałatę, następnie twarożek oraz warzywa. Przykryć drugą połówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *