koreczki
przekąski Sylwester WYTRAWNIE

Koreczki

koreczki
koreczki
koreczki

Na Sylwestrowym stole nie może zabraknąć klasyki przekąskowej, czyli koreczków! Może wydawać się banałem, ale można użyć tak wiele składników i sposobów podania, że się nigdy nie nudzi. Koreczki można zrobić gotowe nadziane na patyki, a może być to również taca ze składnikami i osobno drewniane patyczki. Każdy wybiera ulubione składniki i dowolnie komponuje sobie składniki, lub też zjada je pojedynczo. I właśnie ta wersja spotkała się u mnie z największą popularnością. Wśród składników można użyć naprawdę wszystko co lubicie. Od sera, szynki, papryki, oliwek po kawałki pieczonego mięsa (kurczak, schab) czy kabanosy. I każdy częstuje się tym co lubi.

Składniki jakich można użyć do koreczków:

  • szynka
  • kabanosy
  • pieczone mięso (kurczak, schab)
  • salami
  • ser
  • ser sałatkowy w kosteczkach (lub feta)
  • ser camembert
  • papryka
  • oliwki
  • konserwowe ogórki
  • marynowane pieczarki

Można oczywiście wykorzystać tylko kilka wybranych składników i będzie wystarczające. Tak jak wcześniej pisałam, można nadziewać kawałki na patyki i podać gotowe korki. Lub podać osobno składniki i pozwolić na dowolność w komponowaniu składników, przez gości lub was samych.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *