sos chrzanowy
sosy/dipy wegetariańskie Wielkanoc WYTRAWNIE

Sos chrzanowy do wędlin i jajek

sos chrzanowy
sos chrzanowy
dip chrzanowy

Pyszny, domowy i prosty sos chrzanowy. Sprawdzi się świetnie do wędlin i jajek. Idealny dip na wielkanocny stół.

Składniki:

  • 1 jajko rozm. L ugotowane na twardo
  • 60 g tartego chrzanu (ze słoiczka)
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
  • po ok. 1/4 łyżeczki soli i pieprzu (do smaku)

Sposób przygotowania:

sos chrzanowy

Do miseczki zetrzeć jajko na tarce o drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *