Te ekspresowe tartaletki, to świetny pomysł na deser. Zwłaszcza, gdy nagle zaskoczą was goście. A może po prostu chcecie zjeść pyszny i szybki deser. Gotowe, maślane tartaletki można mieć w domu, a gdy zajdzie potrzeba, to zrobić szybki krem lub ubić śmietankę i deser gotowy. Myślę, że latem, gdy będzie dużo owoców sezonowych, to ten deser będzie częstym gościem na moim stole.
Składniki:
- 7 maślanych tartaletek
- 200 ml śmietanki 36% lub 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- garść borówki amerykańskiej (ok. 100 g)
- 2 kostki mlecznej i białej czekolady
Sposób przygotowania:
Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Wypełnić nią kruche tartaletki. Na wierzchu wyłożyć owoce i obsypać wiórkami startej czekolady.