Pyszne, spaghetti z bekonem i pieczarkami. Niestety kaloryczne ? Jednak czasami, można sobie pozwolić na trochę kalorii.
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 100 g boczku wędzonego w plastrach
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 200 ml śmietanki 30%
- sól, pieprz czarny
- świeży koperek do podania
- makaron spaghetti
Sposób przygotowania:
1. Boczek pokroić w paski. Podsmażyć na suchej patelni, aż nadmiar tłuszczu się wytopi. Zdjąć z patelni.
2. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać posiekany czosnek. Smażyć jeszcze 1-2 minuty.
3. Dodać oczyszczone, pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć na sporym ogniu, aż się zarumienią.
4. Dodać śmietankę, oraz usmażony wcześniej bekon. Gotować kilka minut, aż składniki się połączą, a sos zredukuje. Doprawić solą i pierzem do smaku.
5. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszać z sosem. Podawać ze świeżym, posiekanym koperkiem.