śniadaniowe wrapy
naleśniki śniadanie WYTRAWNIE

Śniadaniowe wrapy z jajkiem i bekonem

śniadaniowe wrapy

To są naprawdę rewelacyjne śniadaniowe wrapy. Mogłabym je jeść codziennie! Jajecznica z plastrami boczku, zawinięte w tortilli. Pyszny i sycący domowy fast food.

Składniki:

  • 4 placki tortilli
  • 5 jajek rozm L
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 8 cienkich plastrów boczku
  • 1 pomidor
  • garść rukoli
  • 1 nieduży ogórek zielony
  • sos do kanapek i tortilli lub ketchup
  • sól, pieprz czarny

Sposób przygotowania:

  1. Paprykę pokroić w słupki, ogórka w plasterki. Pomidora pokroić w plastry lub niedużą kostkę.
  2. Na suchej patelni usmażyć plastry boczku. Zaczynając od zimnej patelni smażyć aż ładnie się zarumieni, a tłuszcz się wytopi. Zdjąć z patelni.
  3. Na wytopionym tłuszczu usmażyć jajecznicę. Oprószyć ją solą i pieprzem.
  4. Na plackach tortilli umieścić rukolę. Następnie jajecznicę, paprykę, pomidora oraz ogórka. Polać sosem, a na wierzchu ułożyć plasterki boczku. Zwinąć wrapy. Najlepiej od połowy owinąć je papierem lub folią aluminiową, aby podczas podgrzewania się nie otworzyły (tak jak na zdjęciu).
  5. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra-dół), na 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *