To są naprawdę rewelacyjne śniadaniowe wrapy. Mogłabym je jeść codziennie! Jajecznica z plastrami boczku, zawinięte w tortilli. Pyszny i sycący domowy fast food.
Składniki:
- 4 placki tortilli
- 5 jajek rozm L
- 1/2 czerwonej papryki
- 8 cienkich plastrów boczku
- 1 pomidor
- garść rukoli
- 1 nieduży ogórek zielony
- sos do kanapek i tortilli lub ketchup
- sól, pieprz czarny
Sposób przygotowania:
- Paprykę pokroić w słupki, ogórka w plasterki. Pomidora pokroić w plastry lub niedużą kostkę.
- Na suchej patelni usmażyć plastry boczku. Zaczynając od zimnej patelni smażyć aż ładnie się zarumieni, a tłuszcz się wytopi. Zdjąć z patelni.
- Na wytopionym tłuszczu usmażyć jajecznicę. Oprószyć ją solą i pieprzem.
- Na plackach tortilli umieścić rukolę. Następnie jajecznicę, paprykę, pomidora oraz ogórka. Polać sosem, a na wierzchu ułożyć plasterki boczku. Zwinąć wrapy. Najlepiej od połowy owinąć je papierem lub folią aluminiową, aby podczas podgrzewania się nie otworzyły (tak jak na zdjęciu).
- Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra-dół), na 5 minut.