mini wrapy z jajecznicą
śniadanie WYTRAWNIE

Śniadaniowe mini wrapy z jajecznicą

wrapy z jajecznicą
wrapy z jajecznicą

To jest dopiero pyszne śniadanie! Śniadaniowe mini wrapy z jajecznicą, chrupiącym bekonem oraz warzywami. Pyszne, sycące, wytrawne śniadanie.

Składniki:

  • 1 opakowanie mini tortilli
  • 3 jajka
  • 100 g cienkich plastrów boczku (wędzony lub parzony)
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonego ogórka
  • kilka listków sałaty (masłowa lub mix sałat)
  • 1 pomidor
  • garść posiekanego szczypiorku
  • majonez
  • sól, pieprz czarny

Sposób przygotowania:

  1. Na suchej patelni usmażyć plastry boczku. Zaczynać od zimnej patelni i smażyć, aż wytopi tłuszcz a boczek ładnie zarumieni i będzie chrupiący. Zdjąć go z patelni.
  2. Na wytopionym tłuszczu usmażyć jajecznicę.
  3. Placek tortilli posmarować majonezem. Ułożyć listek sałaty, po trochu cienkich pasków papryki, półplasterków ogórka oraz kawałki pomidora. Następnie trochę jajecznicy i na wierzch plasterki bekonu.
  4. Podgrzewać ok. 20 sekund w mikrofali. Na wierzch dołożyć trochę majonezu. Zawinąć w ulubiony sposób.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *