Ekspresowa pizza z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. To także wspaniała, chrupiąca i podzielna przekąska. Pyszna na ciepło i zimno, a nawet następnego dnia. Chorizo to intensywna w smaku hiszpańska kiełbasa. Nie potrzeba wielu składników, aby uzyskać pyszny, intensywny smak.
Składniki:
- 1 op ciasta francuskiego
- 100 g sera gołda lub cheddar
- 60 g chorizo w plastrach
- 1/2 czerwonej lub żółtej papryki
- 2 łyżki sosu pomidorowego
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na trójkąty. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Paprykę pokroić w nieduże paski lub kostkę.
Każdy kawałek posmarować cienką warstwą sosu, posypać startym serem, wyłożyć kawałki papryki, oraz pokrojone chorizo.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzanie góra-dół) na ok. 20 minut.