piada z mięsem mielonym
dania główne naleśniki WYTRAWNIE

Piada z mięsem mielonym z indyka

Piadę można nadziać różnymi składnikami. Farsz z mięsa mielonego z indyka to świetne nadzienie do piady. Jest pyszne i nie potrzeba wiele składników.

Składniki:

  • 350 g mięsa mielonego z indyka
  • 100 g sera cheddar
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • garść marynowanych papryczek jalapeno
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 4 placki piady

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni na oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać słodką, mieloną paprykę. Chwilkę smażyć uważając żeby jej nie przypalić. Dodać mięso mielone z indyka. Smażyć kilka minut, aż mięso się zetnie, a składniki dobrze połączą. Dodać odsączoną z zalewy fasolę. Podgrzewać jeszcze kilka minut. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Na połowie placka piady wyłożyć kilka łyżek farszu. Dodać także kilka posiekanych papryczek jalapeno, oraz trochę sera. Złożyć placek.
  1. Zapiec przez kilka minut w grillu elektrycznym lub na rozgrzanej patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *