Piadę można nadziać różnymi składnikami. Farsz z mięsa mielonego z indyka to świetne nadzienie do piady. Jest pyszne i nie potrzeba wiele składników.
Składniki:
- 350 g mięsa mielonego z indyka
- 100 g sera cheddar
- 1 szklanka passaty pomidorowej
- garść marynowanych papryczek jalapeno
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
- 4 placki piady
Sposób przygotowania:
- Na patelni na oleju podsmażyć posiekany czosnek. Dodać słodką, mieloną paprykę. Chwilkę smażyć uważając żeby jej nie przypalić. Dodać mięso mielone z indyka. Smażyć kilka minut, aż mięso się zetnie, a składniki dobrze połączą. Dodać odsączoną z zalewy fasolę. Podgrzewać jeszcze kilka minut. Doprawić solą i pieprzem.
- Na połowie placka piady wyłożyć kilka łyżek farszu. Dodać także kilka posiekanych papryczek jalapeno, oraz trochę sera. Złożyć placek.
- Zapiec przez kilka minut w grillu elektrycznym lub na rozgrzanej patelni.