pasta jajeczna z serem
pieczenie, pasztety, pasty kanapkowe wegetariańskie WYTRAWNIE

Pasta jajeczna z żółtym serem

pasta jajeczna z serem
pasta jajeczna z serem żółtym

Bardzo prosta pasta kanapkowa z jajek, z dodatkiem sera żółtego. Idealnie, kiedy jest przygotowana wiosną i podana z dużą ilością świeżych, chrupiących warzyw. Powstanie wówczas wspaniała, wegetariańska kanapka.

Składniki:

  • 4 duże jajka ugotowane na twardo (lub 5 mniejszych)
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 40 g żółtego starego sera
  • łyżka posiekanego koperku
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 1/4 łyżeczki soli (do smaku)
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu czarnego

Sposób przygotowania:

Ugotowane na twardo i wystudzone jajka obrać. Zetrzeć na tarce do warzyw o grubszych oczkach. Dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *