pasta jajeczna z szynką
pieczenie, pasztety, pasty kanapkowe śniadanie WYTRAWNIE

Pasta jajeczna z szynką i chrzanem

pasta jajeczna z szynką
pasta jajeczna z szynką
pasta jajeczna z szynką

To jest jedna z najlepszych past kanapkowych! Bardzo dużo smaku, aromatów, do tego jest bardzo treściwa. Jajka, chrzan i szynka to zgrane i pyszne połączenie.

Składniki:

  • 6 jaj rozm. L
  • 80 g szynki (krucha zawędzana lub inna ulubiona)
  • 3 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka
  • 3 łyżki majonezu
  • kilka gałązek szczypiorku
  • kilka gałązek koperku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce do warzyw o grubych oczkach.

Dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, chrzan, majonez, posiekany koperek, oraz szczypiorek. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym).

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *