

Te nadziewane roladki z szynki, to jedna z moich ulubionych przekąsek. Pyszne, treściwe i smakują rewelacyjnie. Nadzienie to śmietankowy serek kanapkowy ze świeżymi warzywami. Proste i szybkie do przygotowania.
Składniki:
- 6 plastrów szynki
- 200 g śmietankowego serka kanapkowego (lub inny smak)
- kilka rzodkiewek
- kawałek zielonego ogórka
- sól, pieprz czarny
- pieczywo
- kilka gałązek szczypiorku
Świetnie sprawdzi się też czerwona papryka.
Sposób przygotowania:
Rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę. Z ogórka wykroić środek (puszcza on dużo wody), a resztę również pokroić w drobną kostkę.
Serek kanapkowy wymieszać z warzywami. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Można też dodać ulubione zioła.
Z brzegu plastra szynki umieścić łyżkę nadzienia. Zwinąć w rulon. Przewiązać gałązką szczypiorku. Udekorować warzywami.
Zachęcam obejrzycie film z przygotowania tej przekąski.