nadziewane roladki z szynki
Bez kategorii przekąski Sylwester WYTRAWNIE

Nadziewane roladki z szynki – pyszna przekąska

roladki z szynki
roladki z szynki

Te nadziewane roladki z szynki, to jedna z moich ulubionych przekąsek. Pyszne, treściwe i smakują rewelacyjnie. Nadzienie to śmietankowy serek kanapkowy ze świeżymi warzywami. Proste i szybkie do przygotowania.

Składniki:

  • 6 plastrów szynki
  • 200 g śmietankowego serka kanapkowego (lub inny smak)
  • kilka rzodkiewek
  • kawałek zielonego ogórka
  • sól, pieprz czarny
  • pieczywo
  • kilka gałązek szczypiorku

Świetnie sprawdzi się też czerwona papryka.

Sposób przygotowania:

Rzodkiewkę pokroić w drobną kostkę. Z ogórka wykroić środek (puszcza on dużo wody), a resztę również pokroić w drobną kostkę.

Serek kanapkowy wymieszać z warzywami. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Można też dodać ulubione zioła.

Z brzegu plastra szynki umieścić łyżkę nadzienia. Zwinąć w rulon. Przewiązać gałązką szczypiorku. Udekorować warzywami.

Zachęcam obejrzycie film z przygotowania tej przekąski.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *