Mini croissant
przekąski WYTRAWNIE

Mini croissant na słono

mini croissant
mini croissant na słono

Mini croissanty z ciasta francuskiego na słono. Pyszna, podzielna przekąska. W tym wydaniu rogaliczki nadziane są serkiem kanapkowym, szynką i świeżymi warzywami.

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • serek kanapkowy
  • szynka
  • świeże warzywa: sałata, rzodkiewka, papryka, ogórek, pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie pociąć na ok. 12 trójkącików. Każdy zwinąć w rogalika.

Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

Piec w 200 stopniach ok. 20-25 minut, do złocistego koloru. Gdy wystygną przekroić na pół, ale nie rozcinając do końca.

Sałatę porwać na małe kawałki, pozostałe warzywa pokroić w plasterki lub paski. Pomidorki koktajlowe wystarczy przekroić na pół.

Środki rogalików posmarować serkiem. Następnie ułożyć kawałki szynki oraz przygotowane warzywa.

Poniżej możecie obejrzeć film jak je przygotować:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *