Mini croissanty z ciasta francuskiego na słono. Pyszna, podzielna przekąska. W tym wydaniu rogaliczki nadziane są serkiem kanapkowym, szynką i świeżymi warzywami.
Składniki:
- 1 op. ciasta francuskiego
- 1 jajko
- serek kanapkowy
- szynka
- świeże warzywa: sałata, rzodkiewka, papryka, ogórek, pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie pociąć na ok. 12 trójkącików. Każdy zwinąć w rogalika.
Rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w 200 stopniach ok. 20-25 minut, do złocistego koloru. Gdy wystygną przekroić na pół, ale nie rozcinając do końca.
Sałatę porwać na małe kawałki, pozostałe warzywa pokroić w plasterki lub paski. Pomidorki koktajlowe wystarczy przekroić na pół.
Środki rogalików posmarować serkiem. Następnie ułożyć kawałki szynki oraz przygotowane warzywa.
Poniżej możecie obejrzeć film jak je przygotować: