Pyszna, letnia sałatka z ziemniaków, rzodkiewki i jajek. Pasuje na każdy posiłek. Bardzo sycąca.
Składniki:
- 7 ziemniaków (500 g po ugotowaniu)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- pęczek rzodkiewki
- 3 ogórki małosolne
- garść posiekanego szczypiorku
- kilka gałązek posiekanego koperku
- 3 kopiaste łyżki majonezu
- 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 12%
- sól, pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki wyszorować i ugotować w całości w mundurku. Wystudzić, obrać.
- Ziemniaki i jajka pokroić w grubą kostkę. Ogórki pokroić już drobniej. Rzodkiewki również pokroić.
- Wszystkie składniki wymieszać. Dodać posiekany koperek, szczypiorek, śmietanę i majonez. Wymieszać.
- Doprawić solą i pieprzem.