lemoniada jabłkowa
KOKTAJLE I NAPOJE

Lemoniada jabłkowa

Pyszna orzeźwiająca lemoniada, tym razem z jabłek i cytryn. W tym wydaniu z papierówek, ale możecie użyć dowolnej odmiany jabłek.

Składniki:

  • 5 jabłek (ok. 800 g.)
  • 2 cytryny
  • 5 łyżek cukru
  • 2 gałązki mięty
  • 1 litr wody
  • do podania kostki lodu i plastry cytryny

Sposób przygotowania:

Z jabłek wykroić gniazda nasienne (te środki). Resztę pokroić. Wrzucić do garnka. Dodać cukier i wodę. Zagotować. Gotować kilka minut. Zdjąć z grzania. Dodać miętę. Odstawić do przestudzenia. Przecedzić.

Dodać sok z cytryn. Ewentualnie dosłodzić. Podawać z kostkami lodu i plastrami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *