

Łaciata czekolada z borówkami. Wydaje się bardzo banalna, ale w smaku naprawdę jest wyśmienita! Przepyszne owoce w czekoladzie. Ważne, aby użyć dobrej jakości czekoladę oraz świeże owoce.
Składniki:
- Borówka amerykańska
- 200 g czekolady (100 g mlecznej i 100 g białej)
Sposób przygotowania:
Owoce umyć i dokładnie wysuszyć. Umieścić je w foremce do czekolady, lub na zwykłym talerzu, wyłożonym papierem do pieczenia. Zalać roztopioną czekoladą. Najpierw białą, następnie mleczną lub ciemną. Schłodzić 20 minut w zamrażalniku.
Czekoladę można roztopić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
Kuchenka mikrofalowa: podgrzewać w 3-4 cyklach po 10-15 sekund, po każdym mieszając. Następnie kilka cykli po 5 sekund, również po każdym mieszać. Aż do uzyskania płynnej konsystencji.
Zachęcam, obejrzyjcie krótki short z przygotowania: