pasta z bobu
pieczenie, pasztety, pasty kanapkowe śniadanie wegańskie WYTRAWNIE

Klasyczna pasta z bobu

Tradycyjna pasta z bobu. Klasyczna, bez zbędnych dodatków, pasta z ugotowanego bobu. Porcja na jedno śniadanie. 

Składniki:

  • 250 g ugotowanego bobu 
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka wody
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:
1. Ugotowany bób obrać. Jest to czynność bardzo prosta i szybka, gdyż on niemalże sam wyskakuje z łupinek 🙂 
2. Do obranego bobu dodać: sok z cytryny, obrane pół ząbka czosnku, oliwę z oliwek, wodę, trochę soli i czarnego pieprzu. Zblendować na gładką pastę. Ewentualnie dosolić jeszcze do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *