jajecznica z kurkami
śniadanie wegetariańskie WYTRAWNIE

Jajecznica z kurkami

jajecznica z kurkami
jajecznica z kurkami

Kurki w takiej śniadaniowej wersji smakują przepysznie! Nigdy wcześniej nie próbowałam a teraz żałuję, że zwlekałam. Bardzo mi smakowało! Jajecznica z kurkami, podana na grzance z chleba tostowego. Dodatkowo udekorowana świeżym szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi.

Składniki:

  • 200 g kurek
  • 1 nieduża cebulka (może być nawet dymka)
  • 3-4 jajka
  • sól
  • pieprz czarny
  • 1-2 łyżki masła
  • 3 kromki chleba tostowego
  • do podania: posiekany szczypiorek, pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

Kurki oczyścić z piachu (np. małą szczoteczką). Na patelni, ma maśle podsmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Dodać kurki. Smażyć kilka minut, aż lekko zmiękną. Doprawić solą i pieprzem.

Jajka wybić do miseczki, roztrzepać. Dodać do kurek. Smażyć chwilę, aż jajko się zetnie.

Kromki chleba tostowego podpiec w tosterze. Na każdej umieścić jajecznicę z kurkami. Udekorować szczypiorkiem i połówkami pomidorków.

Zachęcam, obejrzycie film z przygotowania tej jajecznicy z kurkami:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *