Migdałowe ciasteczka rozpływające się w ustach! Do tego przepyszne czekoladowe nadzienie i cukierki M&M’s mini. Idealne na każdą okazję!
Składniki:
- 150 g mąki pszennej
- 40 g cukru pudru
- 70 g mąki migdałowej (można zastąpić zwykłą mąką)
- 150 g zimnego masła
- 1 op. cukru z wanilią (12 g)
- 1 żółtko
- szczypta soli
dodatkowo: czekolada mleczna, ciemna i biała
opcjonalnie kilka łyżeczek nutelli
mini M&M’s
Sposób przygotowania:
W misce wymieszać obie mąki, cukier puder, sól, cukier waniliowy, oraz zimne masło. Rozcierać palcami, aż do utworzenia kruszonki. Dodać żółtko. Zagnieść ciasto.
Uformować około 20 kulek. W każdej zrobić wgłębienie.
Piec w 180 stopniach ok. 15 minut. (grzanie góra dół). Po wyjęciu z piekarnika całkowicie wystudzić. Wypełnić je roztopioną czekoladą i mini cukierkami M&M’s.